Rotsne

Det er altså ikke racisme.

In Politik on august 12, 2009 at 8:42 am

Jeg har på min færden på international debatfora mødt en del kritik af at Danmark nu vil lave en metodisk undersøgelse af om der er nogle af de asylansøgere, der får sociale ydelser i Danmark der også får løn i udlandet.

Og det er svært at forstå hvorfor at vi er vendt rundt på en tallerken efter at have ageret gavebod i en årrække.

Men man må forstå at Danmark har spillet en stor indsats i kampen mod terrorisme.

Vi har gennemført effektive angreb imod ideoligien bag den bølge af terrorisme, der har hærget verdenen siden 11. september 2001.

Vores soldater har været aktive i både Afghanistan or Irak. Det har ikke været lette opgaver. Imodsætning til soldater fra de fleste Europæiske lande, der har haft en begrænset indsats svarende til at de har drukket øl dagen lang oppe i Kabul, så har vores soldater været i foreste linie. Det har medført tab og sorg hos familierne til vore udsendte.

Men en krig vindes ikke kun på slagmarken. Især Irak har været et problem. I modsætning til situationen efter 2. verdenskrig ude i Asien, hvor at Japanske tropper først trak sig hjem, når andre soldater fra civiliserede lande kunne overtage, så overtog man ikke bare udbetalingen af løn til den Irakiske hær. Det medførte kaos og anarki.

Det medførte at man i en periode måtte sætte private virksomheder ind for at sikre at de diplomater, der skulle ind og arbejde, kunne komme til.

Det betød også at det begyndende folkestyre i Irak skulle have hjælp. Vi må ikke glemme at det efterhånden er generationer siden at kupmagere dræbte kongen af Irak og fratog folk muligheden for at bestemme selv. De borgere, som har boet i landet er ikke vant til demokrati. Derfor måtte ressourcestærke personer i eksil rejse hjem og hjælpe dette spæde folkestyre igang. Det har så givet noget knas med regler om sociale ydelser, men at lege gavebod har været prisen for at hjælpe folkestyret dernede igang.

Nu er Irak dog kommet så vidt at de mener at de kan selv. Det har de prøvet at fortælle os ved at arrestere en af de mange vagter, som har sørget for sikkerheden for de personer, der skulle hjælpe dem: Britisk vagt kan blive hængt i Bagdad – artikel fra Berlingske.

Det er lidt af en overreaktion, da det har været velkendt at der i en krigszone kan begås små fejltalelser. Fejltalelser som også blev løst ved at man trak personer hjem, der måske var gået over stregen. Sagerne finder deres retfærdige afslutning i hjemlandets retssystem. Der er intet som bliver fejet ind under gulvtæppet.

Det naturlige ville have været at trække den Britiske vagt hjem til retsforfølgelse i England. Det gør vi også med vores nødarbejdere, når de træder over stregen.

Men sagen markerer at Irak vil trække sig ud af et samarbejde omkring indførelse af demokrati i deres land før tid. Det er derfor at vi nu går efter en metodisk undersøgelse af asylansøgere økonomi. Der er simpelthen ikke brug for den ekstra støtte til deres demokraktiske proces længere. Da Danmark mere end nogensinde før er nødlidende som velfærdssamfund og presset på vore kulturelle værdier, så må vi rydde op og skære ind til benet ganske som vores syge, pensionister og skolebørn oplever det med konstante besparelser.

Vi må tåle denne gennemgang og så skilles med Irak som venner.

Det er ikke racisme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: