Rotsne

Brorsonskirkens ukrænkelighed

In Politik on august 13, 2009 at 4:55 am

I nat gik politiet ind og ryddede Brorsons kirken for unge Irakiske mænd.

Det er ikke afhentningen af de Irakiske flygtninge som er til debat. Det var simpelthen nødvendigt. Alt for længe har vores nation båret den økonomiske byrde.

Irak er nu kommet så langt i den demokratiske proces, at de nu selv vil retshåndhæve på en række områder som ikke de ikke har været i stand til før. Her tænker jeg på at firmaer som Blackwater, der repræsenterer der bedste i Amerikansk industri og uden hvis indsats demokratiseringsprocessen ikke havde kunnet lade sig gøre, nu må tåle retshåndhævelse fra de Irakiske myndigheder. Irak er kommet så langt at de bare må få flygtningene hjem igen.

Men vores opgaver som værter må samtidig afvikles. Siden Saddam Hussein kom til og strømmen af flytninge, samt asylansøgere har værtsrollen tynget landet. Det har kunnet mærkes og som følge der af er der sket forandringer i vores samfund hvor at befolkningen måtte tåle besparelser. Besparelser på områder som f.eks. efterlønnen hvis reduktion faktisk satte en debat igang om hvorvidt at Danmark fortsat var en velfærdsstat.

Det er lidt af et paradoks at den almindelige opfattelse blandt store grupper i befolkningen er at den forfølgelse som 70-80% af alle asylansøgere postulerer sig udsat for stort set svarer til det pres, som almindelige borgere oplever i form af en reduceret efterløn, fastmonterede overvågningskameraer langs vejene og private parkeringsfirmaers hærgen. Og det er slemme ting, som befolkningen her i landet  bliver udsat for, men det spørgsmål som undrer mange er hvorfor at vi udvælges for mål for flygtninge, når vi selv lever på grænsen til forfølgelse.

Der må være nogle myter ude i verdenen om at Danmark er landet som flyder med mælk og honning. Nogle myter som må være vigtigere at punktere end at have nok så stramme love på asylområdet. Der skal laves nogle engelsk / arabisk sprogede blogs som fortæller om de lidelser som borgerne gennemlever, så Danmark ikke bliver så attraktivt på et forkert grundlag.

Nok om flygtningeproblemet. Det er kun en mindre detalje i nattens begivenheder.

Det vigtige spørgsmål som står tilbage er hvad der er blevet af kirkens ukrænkelighed. I en kirke skal forfulgte kunne søge fred. Det er en princip, som vi ellers har fulgt siden middelalderen. Det er forkert at man vælger at rydde kirken uden at nedlægge den på papiret først.

Ja, du læser korrekt. En kirke kan nedlægges, ganske som nye kirker kan oprettes. Det er ganske oprørende at man ikke har henvendt sig til det relevante ministerium for at få kirken nedlagt i det tidsrum at aktionen fandt sted. Vi er et kristent folkeslag med en statskirke der har en speciel plads i grundloven og vi må kræve respekt omkring de hellige steder, vi beder.

Det har så sandeligt været en sørgelig nat for kristendommen, når vores hellige rum på den måde bliver krænket.

Befolkningen må kræve en forklaring af de ansvarlige politikere for nattens aktion. Aktionen i sig selv har støtte fra langt størstedelen af befolkningen og havde den fundet sted alle andre steder end i et indviet rum, så burde det højest have affødt 3 linier på side 47 i en lokalavis, men når vores allerhelligste bliver krænket, så må vi sige stop!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: