Rotsne

Når kærlighed går for vidt

In Politik on august 26, 2009 at 7:00 pm

En pige ringede ret hysterisk til politiet for at få beskyttelse imod en muskeltype med tilnavn jvf. Ekstra Bladet og TV2. Politiet er som bekendt hængt godt op og havde ikke overskud til at gøre mere ved sagen. Mindre 24 timer så var muskeltypen blevet skudt. Ude & Hjemme vender historien på hovedet. Det er ikke til at finde hoved eller hale i, men det er heller ikke den slags kærlighed jeg vil kommentere i dette blog-indlæg.

For det er ikke alene kærlighed mellem mennesker som kan gå over gevind. Det er også fæderlandskærlighed som en gang imellem, når denne udtrykkes på skrift kan gå hen og blive en strafbar handling. Således blev en 15 årig dreng idømt dagbøder fordi at han på grund af sine unge alder ikke havde formået at balancere på det knivsæg som skiller forsvar for landets værdier fra den berøringsangst til at debattere kulturelle forskelle som landets love giver udtryk for via straffelovens § 266b.

På trods af at hans umodenhed og dermed manglende evne til at udtrykke nuancerne i hans budskab bringer ham ud på et område, hvor at hans budskab bliver strafbar, så kan jeg ikke undgå at nyde en vis respekt for ham. Vi har for travlt med at udråbe nutidens teenagere som egoistiske og selvcentrerede. Vi anklager dem for at være fraværende når samfundets tungere problemer skal debatteres. Så kommer denne 15 årige dreng og modbeviser vores postulater. Med et ordvalg der kunne være en teenager værdig vil jeg kun skrive en ting: Respekt.

Han er heller ikke ene. Jeg havde den ære – ja, jeg understreger den ære – at kommentere en blog skrevet af en anden ung mand i dag. Også denne unge mand gør noget helt specielt for unge mennesker. Han er i stand til at skue ud i fremtiden og udtrykker en indlevende bekymring over dette. Med unge mennesker som disse går Danmark en tryggere fremtid i møde.

Betyder dette indlæg at jeg kritiserer domstolens afgørelse på Bornholm? Nej, det gør det ikke. Det er ikke domstolenes fejl at de har svære, grænsende til næsten umulige love at håndhæve. Ansvaret er Folketingets og her har man været lige lovlige friske med at vedtage populistiske love præget af pludselige ændringer i folkestemningen.

Verdenen er blevet mindre. Vi lever i en tid, hvor at tingene foregår lidt hurtigt, men det er vigtigt at skelne imellem fysisk og virtuel virkelighed. Nyhederne rejser hurtigt. Næsten indenfor minutter efter en begivenhed er sket, så ved vi hvad der er sket på den anden side af kloden. Vi får faktisk mere at vide end godt er.

Selvfølgelig vil en dreng på 15 år blive chokeret over at se en video, hvor at oprørere brænder deres fanger levende. Men han glemmer på grund af sin unge alder at det drejer sig om en fraktion af en gruppe mennesker der støtter denne tro. Man vil i Danmark givet finde mennesker der deler samme tro, men som ikke vil støtte så grusomme handlinger, også selvom at der ved danske domstole er faldet domme for terrorvirksomhed. Det er kun et spørgsmål om at lede længe nok. Han glemmer også at videoen foregår i et land fjernt fra Danmark, som vi normalt ville være ganske ligeglade med. Hvor at videoen via Internettets lyksaligheder kan ses i Danmark sekunder efter at den er smidt op på nettet, så kræver den fysiske rejse en betydelig større indsats.

Men hvad er budskabet af dommen? Den er svær at fortolke. Det er som om at budskabet er at hvis vi ønsker de unges engagement hvilket må være målet når man vil lave prøvevalg for unge på 16 år og over derover, så må Folketinget trække i arbejdstøjet og ændre lovgivningen så de unge kan blande sig i debatten med deres lidt mere sort/hvide holdninger til tingene. Det kræver at en vis modenhed at se de grå nuancer, som gør det muligt for en borgerlig regering som først Fogh’s og siden Lars Løkke Rasmussens føre semi-socialdemokratisk politik. Der kræver en også utroligt evne til at opfatte nuancer at forstå de udmeldinger af næsten borgerlig karakter, som kommer fra Socialistisk Folkeparti for tiden. Men fløjenes forfald i Dansk politik dur ikke hvis politikerne skal sælges sig overfor den nye vælgergruppe. Deres moral og værdier er endnu ikke ødelagt som den er hos os i voksengenerationen.

De unge forlanger klare udmeldinger. Udmeldinger som den unge mand på Bornholm kommer med. Udmeldinger som man finder på debat-fora hver dag og som går upåtalt hen.

Men kan vore politikere løfte opgaven, så de unge kan fortsætte deres kærlighed til deres fødeland og som de udviser vilje til at drage omsorg for?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: