Rotsne

Nypuritansk angreb igen

In Politik on september 8, 2009 at 4:58 am

Af en eller anden grund står de kommende skatteydere konstant beskydning af nypuritanske grupper. Nu vil politikerne kaste sig over de unges sociale samvær på gymansierne og erhvervsskolerne.

Måske er det lidt i tråd med den udvikling, der er sket på arbejdspladserne. Der var engang at vi havde rigtige arbejdere til og der blev serveret øl til frokosten på B&W skibsværft. De tider er ligesom forbi og idag skal man ikke være mere end 15-20 mennesker i en virksomhed før at man er nød til at have intranet med billedearkiv for at finde ud af om det er en kollega eller en fremmed som går forbi på gangen.

Der er ikke længere tradition for at medarbejderne tager en øl på vej hjem om fredagen. Det har medført at man bliver lidt fremmedgjort i forhold til kollegaerne og da man intet har til fælles med dem, så er det nemmere at erstatte fastansatte med vikarer og konsulenter.

Men selvom at arbejdspladserne idag fokuserer så lidt på dagligt samarbejde at mange af dem er nød til at koncentrere denne snak i medarbejderssamler (MUS) en gang hver halve år, så mener jeg at det er forkert at presse de unge ud i voksenlivets isolation.

Erfaringer vanskeligere tilgang til alkohol for de unge vil få den betydning, at de enten kriminaliserer sig selv for at få alkohol eller vælger et andet rusmiddel end alkohol. Skal de alle være små sne-prinser eller sne-prinsesser blot fordi at de ikke må gå ned i supermarkedet og købe en øl? Financierer de så ikke det ækle fænomen hvor alle der ligner en der har kørt på to hjul og har et rå look bliver skydeskive for vanskelige unge?

Der er en kedelig tendens til at vi gør barndommen kortere idag. Tidligere end før fjerner man den naturlige Danskhed, som man så smuk så i “Huset på Christianshavn” hvor at folk kendte hinanden, forbandede systemet, var lidt mistroisk for “smarte” fyre og klarede alt over en bajer. Det er erstatter man så med en indstilling om at være pæn, poleret og international orienteret for at de skal klare sig i en global verden hvor at outsourcing er et fint ord for at finde et sted på kloden hvor at den social dumping er tilstrækkelig slem til at der er nogle stakler der kan lave en given vare 2 øre billigere.

Der er jo ingen problemer med ungdomsdruk. Der er et problem med unge som ikke bliver passet af deres forældre. Jeg taler ikke om at forældrene skal rende rundt i haserne på de unge hele tiden. Jeg taler om at de skal fylde termokanden op, forlade husalteret og gå ud i de grønne områder med et par muffins for at sætte sig ned ved deres børn og snakke med dem imens at de byder ungerne disse muffins. Pludselig vil de forstå at de unge gerne vil snakke og skulle samtalen være lidt svær at få igang så er den lille sidegevinst at ungerne får lidt fast føde ved siden af alkoholen.

Men sådan gør forældrene ikke. De lader istedet ultrakristne såkaldte sundhedseksperter komme til at påvirke politikerne til at vedtage dobbeltmoralske initiativer som langsomt gør os til USA nr. 2 og de har jvf. Glamour selvfølgelig ingen problemer. Det er for nemt at lade politikerne lave endnu en lov.

Så sluk dog det fjernsyn. Lad dog de unge beholde deres danske ånd så længe så muligt. Det er ikke for sjov at jeg på det engelske wikipedia finder dette link under “Danmarks kultur” for vores kultur er tæt forbundet med alkohol. Alkohol skal man selvfølgelig have respekt for, men når man ser ud i verdenen og ser at ikke kun danske borgere har brug for at koble af og glemme al den grusomhed der smides i hovedet på os på gaden, via fjernsynet, aviserne og internettet, er så alkohol ikke den bedste option? For hvad skulle vi sætte istedet?

Så derfor: Forældrene skal passe deres arbejde. De skal gøre vores manipulerede politikere arbejdsløse. De skal tage ud og gøre deres barn selskab uanset om det er i parken, i fredagsbaren eller til halbal. De vil opleve at deres unger har et bedre ordforråd end “arrhgg” som de siger når de får nej til at tage til “Sunny Beach”.

Afsted med Jer!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: