Rotsne

Anne-Grethe Bjarup Riis – En dame med fordomme

In Kultur on februar 16, 2011 at 5:50 pm

Jeg havde den udsøgte men negative oplevelse at se Anne-Grethe Bjarup Riis på morgen-TV.

Sjælden har jeg set en person der var så optaget af sine egne fordomme, at vedkommende end ikke vil give 30 sekunder til at andre i programmet kunne komme til orde.

Ret beset så syntes jeg at det at sælge sin krop er et meget stort skridt at gå. Så stort et skridt at vi på ingen måde skal kunne acceptere at folk bliver tvunget til det.

Men lad os skille det ad.

Menneskesmugling og sex-slaver er en ting. Det rangerer blandt det nederste man overhovedet kan tænke på. Jeg vil gå så langt at jeg regner menneskesmuglere for at være dårligere mennesker end parkeringsvagter. Det kan kun gå for langsomt med at få stoppet dette uvæsen.

Her kan Danmark sagtens være med selv om politikere med hang til rænkespil prøver at fortælle os at vi skal opgive forbeholdene for at redde kvinderne fra dette ussle liv.

Det er ikke nødvendigt. Vi er medlem at et internationalt politi-samarbejde som hedder Interpol. Det har virket længe før at der var nogle der tænkte på EU og de fire forbehold. Hvis det skal give 10 års fængsel at være menneskesmugler i Tyskland, så er det nemt. Hæv straffen i Folketinget. Vi er et selvstændigt land og vi bestemmer selv om vi vil kopiere lovgivning fra andre lande.

For at lette kampen imod brug af sex-slaver, så skal det gøres nemmere for myndighederne. Kunderne skal hjælpe til. Det skal gøres legalt at være sex-arbejder i Danmark. Der skal laves en uddannelse da medarbejderne i dette erhverv udfører et stykke arbejde, der er lige så vigtigt for kunderne som en massør, tandlæge og læge. Der er f.eks. rigtig mange handicappede og ældre som må betale for sex, hvis de skal have det. Ofte hjælper personalet med til at etablere kontakten. Vi må indføre et system, hvor at sex-arbejderen skal bære et legitimationskort som kunden skal bede om et se inden at ydelsen købes. Hvis kunderne svigter denne forpligtelse, så skal de straffes. Der hvor at klienten er halvvejs senil eller handicappet, må personalet bede om at få vist legitimation istedet.

Hvis vi kræver uddannelse, hvor at nogle af elementerne ville være snak om den psykologiske del, så ville nogle af de kvinder der gerne ville arbejde i erhvervet måske opdage at det alligevel ikke var noget for dem. Det ville være godt. Danmark er det land hvor at alt for mange har valgt jobs de ikke magter. Vi har en verdensrekord i psykiske nedbrud på grund af eget valg af erhverv. Her er sex-arbejderne ikke engang overrepræsenteret. Nej. Helt almindelige mennesker tror at de kan klare at være leder, arbejde med at få lukket kundekontrakter, køre så brutalt på landevejen som det kræves af en moderne sælger og de går ned fordi at de ikke kan klare presset.

Da sex-arbejde i sagen natur er hårdt (Jeg havde et forhold til min udlejer som student og slap billigt med huslejen. Semi-prostitureret og halvt fornøjeligt, men i længden ikke noget jeg vil anbefale), så vil sex-arbejdere fra tid til anden også opdage at de har valgt forkert. Men skal vi forhindre bestemte erhverv blot fordi at de psykiatriske afdelinger meddeler at f.eks. pølsemagere er overrepræsenteret i afdelingen med de bløde vægge?

Nej, folk skal have lov til at dumme sig.

Vi kan gøre det svært for dem at dumme sig, men det skal ikke gøres umuligt.

Derfor skal tingene skilles ad. Lad dem der vil arbejde i faget tage en uddannelse, som ruster dem bedst muligt til at erhverve et personligt næringsbrev. Lad os jagte bagmændene bag sex-slaverne til fjerneste ende af verdenen og straf endelig kunderne, hvis det skal til.

Men Anne-Grethe Bjarup Riis skal lære at stoppe med at leve efter sine fordomme. Jeg har sjældent set en så usympatisk indgang til en debat som den at hun præsterede på Morgen-TV.

Tak for kaffe!

Se: Bjarup Riis truet til tavshed i ‘Go’ morgen Danmark’ – Ekstra Bladet

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: