Rotsne

Opholdsstedet Herkules lukker

In Uncategorized on juli 11, 2011 at 9:16 pm

Jeg skrev en kommentar til en blog omkring dette emne (The winner takes it all). Indlægget lyder:

Uanset hvad man måtte mene om hvorvidt at det kunne være nødvendigt at bruge den slags metoder overfor utilpassede unge, så er det ulovligt. Udsendelsen viser at der savnes et talerør for de unge og en database over opholdssteder der ikke alene dækker dem med navn og adresse, som tilbudsportalen.dk gør, men en database hvor at de ansatte er registeret med navn og hvor at de har arbejdet tidligere – ja, eventuelt med ægtefælde hvis denne har haft ærinder for opholdsstedet.

Der savnes et debat-fora hvor at de utilfredse 10-15 procent af de unge som der vil findes på ethvert opholdssted kan tale sammen efter anbringelsen og få bekræftet hvad de fandt forkert. For hvad nytter det hvis et opholdssted redder hundrede, hvis det bliver dårligt for 15-20 unge? Alle anbragte må have krav på at blive visiteret til det optimale opholdssted og ikke det opholdssted, som kan lave den bedste handel under bordet med socialrådgiveren fra barnets hjemkommune. Alle i branchen ved at tilbudsportalen virker dårlig og derfor bytter penge ejermænd ud fra andre kriterier end hvad der er det bedste match på hjemmesiden.

Hellere slet ingen anbringelse end en dårlig anbringelse må mottoet være. I Danmark resulterer cirka 44 procent af anbringelserne i sammenbrud, hvilket er et tegn på at visiteringerne sker ud fra andre kriterier end børnenes behov. Da den eneste anden faktor er hvem som bliver favoritiseret i de pengestrømme som en anbringelse medfører, kan man gisne om hvorvidt at det skulle være årsagen.

De unge som måtte få et dårligt ophold skal sikres og i USA har organisationer som HEAL-online og folk fra debat-fora’et Fornits opnået resultater med deres Wiki-database – en database som også rummer data fra Danske opholdssteder. Der er allerede lavet hjemmesider, hvor at de unge kan sladre om hvad de subjektiv mener at have opnået. Der vil være et stykke vej da det tog ca. 4 år fra at projekterne startede til at opholds- og behandlingssteder begyndte at lukke i massevis. Time Magazine har skrevet en artikel om dette arbejde for nylig.

Foreløbig er cirka 50 blogs placeret i forskellige lande for at sikre imod lukning som vil fokusere på forskellige områder indenfor anbringelsesindustrien under oprettelse. Når formlerne for re-publisering er sat op vil organisationerne med hjælp fra danske forældreorganisationer forsøge at sætte dagsordenen. Da kan det være at anbringelse branchen vil blive presset til at yde den service, som de får en så rundhåndet betaling for.

Referencer:

Reklamer
  1. @ Rotsne – Du spørger hvad det nytter at redde hundrede, hvis man mister 20… Ja, lidt firkantet sagt, så nytter det jo hundrede! Jeg tror ikke på at samfundet kan redde alle! Men vi skal forsøge. Skal vi så acceptere at der tabes nogen på gulvet undervejs? Det tror jeg man er nødt til, ellers kan ingen mennesker holde til at arbejde med de sørgelige skæbner. Man er nødt til at fokusere på at højne succesraten, men man må også være realistisk!

    Jeg er meget enig med dig i at der skal være kvalitet i opholdet, når unge anbringes. Min holdning til hvad kvalitet er, har bare ændret sig efter jeg arbejdede et sted, hvor man tog hårdere fat, end f.eks. i folkeskolen. Lidt firkantet sagt, så mener jeg at loven, som du henviser til, mangler nogle hensyn til hvordan man kan håndtere unge der har valgt ikke selv at følge reglerne. Det er jo derfor de anbringes. Hvad er din forudsætning for at mene som du gør?

    Mht. den rundhåndede betaling du beskriver, så er det jo logik for burhøns, at døgnopdækning og normering som hedder 1 voksen til 2-3 unge må koste mere end folkeskolen… Jeg mener også det er vigtigt der er masser af ressurcer til at de unge kan lave aktiviteter og komme på ferier med pædagogerne, da de allerede er svigtet en gang af deres forældre og systemet, idet anbringelsen er nødvendig.

    Jeg synes din idé om et forum for de utilfredse er en god idé, men lige lovlig urealistisk. Det er nok mere levedygtigt med f.eks. en facebookgruppe. Problemet er bare at mange af dem er udiagnosticerede unge med lav impulsstyring, så der vil være en hel del spam-brok og konspirationer om flugt og ‘oprør’. Hvordan foreslår du man sorterer i hvad der er hvad?

    Iøvrigt mener jeg at du blogetisk bør henvise til hvad du kommenterer på, når din kommentar har udviklet sig til et blogindlæg på din egen blog, så dem der læser din kommentar/dit indlæg kender forudsætningerne for hvad det er du skriver.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: