Rotsne

Tilsyn fungerer generelt ikke – hvorfor?

In Politik on august 8, 2011 at 5:19 am

Som opfølgning til mit indlæg igår, så har jeg lige googlet nogle andre hjemmesider, som beskæftiger sig specifikt med de ramte områder.

Jeg kunne selvfølgelig gå ind på LEV’s hjemmeside, men er LEV en organisation for de udviklingshæmmede eller en organisation for de ansatte der skal passe de udviklingshæmmede? Jeg havde kontakt til nogle pårørende foreninger for ca. 10 år tilbage, hvor at dette postulat blev fremført.

Istedet har jeg set på nogle hjemmesider for rene forbruger organisationer der arbejder for at pleje de anbragtes situation.

Ser man på omstændighederne omkring anbragte børn og unge, så er det klart at et tilsyn aldrig vil komme til at fungere. Kommer der kritik af en plejefamilie, så ville det være naturligt at se på den kollega, som har godkendt familien eller haft tilsynet med den. I København er en person med masser af domme for kriminalitet plejemor for et barn af en slægtning. Det er en indkomst som ikke alene aflaster familien, men ikke mindre end to embedsmænd i kommunen. Dels sagsbehandleren for det anbragte barn, men også kollegaen over i job-afdelingen som ellers skulle aktivere damen. De 13.000 kroner om måneden sikrer at dette ikke bliver nødvendigt. En nydelig ordning, men er det godt for barnet? (Kommunalt svigt – Ekstra-bladets artikel)

Når vi nu er der med noget-for-noget, hvordan belønner et opholdssted så den medarbejder i kommunen som skaffer dem kunden. Der findes noget med en tilbudsportal som sagsbehandlere kan bruge til at finde det rette behandlingssted for et barn i deres varetægt, men bruges den. Er der ikke snarere tale om at nogle kender nogle? Hjemmesiden Embedsværket synes at antyde dette (Tilsyn med opholdssteder – i bedste fald en hensigterklæring – bloggen embedsværket)

Man kan også tro at en psykolog der har lavet en rapport som vil sende et barn til et opholdssted hvor at psykologen også får penge fra måske vil være temmelig hurtig til at lave en psykologisk udredning der vil angive en ekstern årsag til at dette barn måske ikke trives på opholdsstedet. At psykologer landet over har den dobbeltrolle er mere udbredt end vi tror (Brønderslev: Tjente på at adskille børnene mod deres vilje – BT)

Men et er at der kan ligge nogle økonomiske motiver når det gælder anbragte børn. Jeg savner hvad der er årsagen til at tingene kom så meget ud af kontrol på Skarridsøhjemmet. Er det fordi at kommunerne er så presset at det skal gå ud over nogle. Der var været en ubehagelig tone vedr. udgifterne til handicappede. Flere kommuner vil gennemgå deres bevillinger og leverandører af hjælpemidler får tit besked på at reparere kørestole og andre hjælpemidler på trods af at de er over 20 år gamle og i nogle tilfælde rummer efterladenskaber fra den tidligere bruger.

En kommune vil se på om kommunen nu leverer den kvalitetsstandard som de gerne vil have eller om de har overleveret (Nyt underskud på budgettet – Lokalavisen)

Er det her at svaret er? At en “kvalitetsstandard” kan blive så lav at det tangerer mishandling?

Kan vi overhovedet løse det problem, når de anbragte ikke selv kan råbe op og de pårørende ofte er under umenneskelig pres?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: