Rotsne

Vold burde ikke være løsningen

In Politik on januar 7, 2012 at 10:50 am

Jeg må sige det med det samme. Et liv som bilist i Danmark er på mange områder at sammenligne med de lidelser man læser i Victor Hugo’s Les Misérables. Konstant på vagt fanget imellem pligt overfor sin arbejdsgiver og myndighedernes trussel om bøderegn, hvis man ikke giver op for at søge førtidspension, betyder et liv uden indhold og kvalitet.

For en gruppe borgere på Refthalevej over i København blev det for meget. De overfaldte 3 parkeringsvagter. Vagter som udfører styrets beskidte arbejde – et arbejde så usselt at mange i faget formentlig ville føle sig mere værd hvis de var indsmuglet til et andet land for at yde personlige ydelser som det sker for så mange kvinder fra Østeuropa og Asien.

Det er for nemt at afskrive overfaldsmændene som brutale Christianitter der bare tager sig for af samfundets goder uden at yde hvilket er kendetegnene for mange mennesker i dette område.

Ser man igennem overskrifterne så ser man samme desperation hos borgerne der sendte mange mennesker på gaden i Ægypten, Libyen, Syrien og lignende lande. I modsætning til befolkningen dernede kan vi tale om egentlig undertrykkelse i Danmark som medfører desperation. En desperation som bunder sig at borgerne føler sig så undertrykte at vold ses som eneste løsning. Det er trist at vi på se os på linie med lande som vi ellers ser os for gode til at blive sammenlignet med.

Vold burde ikke være løsningen på dette dilemma.

Det er trist for de mennesker der blev ramt af denne hændelse. Jeg tænker at det må være forfærdeligt for deres familie.

Det er et alvorligt vink med en vognstang til myndigheder om at grænsen er nået for hvad man kan udsætte landets bilister for. Tænk på hvad befolkningerne i mellemøsten har måttet gennemleve som følge af at myndighederne ikke ville lytte. Vi står ved en skillevej. Vi kan ikke konstant hæve bøder, indføre en elektronisk voldgrav omkring København og så håndhæve parkeringsforbud så restriktivt som vi gør idag. Danmark er tæt ved at lukke ned.

I denne uge fortalte min kone mig at hendes leverandør af dufteting fyrer alle medarbejdere over i Slangerup for at sende kundebetjeningen til Sverige og pakkeriet til den nye slyngelstat Polen.

Alle ved at tilværelsen som call center medarbejder i Sverige er en slavetilværelse. Unge danske mænd med interesse for IT lod sig omkring årtusindeskifte lokke til Nordsverige, hvor mange måtte smugles hjem efter at have oplevet et liv på sultegrænsen uden mulighed for at gå i byen hver dag og under truslen med økonomisk sanktioner da de på menneskesmuglingslignede vilkår havde lånt penge af arbejdsgiveren til dækning af flytteudgifter ganske som kvinder der arbejde i Danmark i servicefag oplever.

Vi burde kunne holde jobs som dem der nu ryger hos Oriflame, som min kones duftevands leverandør hedder, men det kan vi kun hvis vi har en overlegen infrastruktur med lave bøder, fri parkering og manglende håndhævelse af hastighedsgrænser. Det vil medføre tab af menneskeliv på landevejene – ja, men vi vil bevare og etablere arbejdspladser. Sidst og ikke mindst vi vil ikke se brutale overfald som det der skete i København.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: