Rotsne

Hvorfor er det offentlige altid fjenden?

In Politik on februar 2, 2012 at 8:14 pm

Når jeg hører om mennesker der er kommet i klemme i det sociale system, så er det næsten altid et fjendebillede der tegnes.

Jeg måtte bruge tiden fornuftig da jeg skulle have en satellit-klipning nede hos frisøren (En tur rundt om månen).

Her læste jeg Stine’s historie. Jeg forstår at hun har været med i et show over på Kanal 4. Når man har været en del af systemet på den administrative side (lang historie, som jeg ikke gider tænke på mere, forvaltningsarbejde er jeg kommet over), så ved man at systemet tænker i systemets velbefindende uden tanke for hvad det måtte få af konsekvenser for borgeren.

Jeg er en af de mennesker der ville undre mig over at ejendomsværdien af min bolig måtte falde i en tid hvor at priserne ellers er for opadgående for jeg ved at faldende ejendomsværdi ofte er udtryk for at man planlægger en ekspropriation en gang i fremtiden.

Jeg tror at kommunens folk har beskrevet barnets skader således at det vil være moderen som det vil gå ud over. Hvis de havde valgt at sigte manden havde hun stadig gode kort, idet at lovgivningen stadig er sådan at børnene næsten altid vil havne hos moderen medmindre at der er juridisk årsag til et andet valg. De ville kun have været i stand til at tage børnene hvis manden havde været sigtet såfremt at hun stædigt havde fastholdt sit ønske om at blive i forholdet med manden. Nu fik systemet børnene og dem giver de ikke slip på. En detalje som gør særlig ondt er at hun ikke må røre sit barn selv nu hvor at hun ikke længere er sigtet.

Men der er mindre tragiske sager end vold mod børn, der kan få systemet til at optræde som modstander frem for at være en medspiller. En af de ting som virkelig kan ødelægge en familie er hvis et barn bliver så sygt at der skal behandling til. Her må familierne virkelig stå sammen og holde tand for tunge indtil at det er så alvorligt at det ikke længere er kommunen der skal kontaktes men derimod regionerne i form af hospitaler.

Det kan nemlig få uoverskuelige konsekvenser at tage kontakt til kommunen. Hvis dit barn er sygt så vil de lede efter forklaringer der vil støtte dem i at du på en eller anden måde har forårsaget sygdommen. De vil f.eks. checke om sygdommen findes i tidligere generationer. Jeg husker en sag hvor at vi fandt notater om depression hos en bedstemor og så kunne vi bruge denne viden til at pege på at familiens situation også var en faktor i barnets dårlige trivsel selvom at det var miljøet på skolen der var hovedårsagen. Som altid var det et spørgsmål om penge, for når et barn skal i kommunal behandling skal systemet helst have en form for forældrebetaling.

Jeg læste på en hjemmeside for en avis at en mor et sted i landet overvejer at opgive sit barn fordi at hun ellers ville gå fra hus og hjem. Desværre er systemet ikke bedre og jeg er glad for at jeg ikke er en del af det mere. Hvis nogle kom til mig og sagde at de havde problemer, så ville jeg til enhver tid fraråde dem fra at kontakte kommunen næsten uanset hvor slemt det måtte stå til.

Det offentlige er din modspiller. Systemet er systemets egen arbejdsgiver og de vil forsøge at rage opgaver til sig. Betro dem derfor intet!!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: