Rotsne

Landets kommuner er ved at bukke under for flygtningepresset en for en

In Politik on august 21, 2015 at 8:28 pm

Egedal kommune er en af de mange kommuner som for tiden kæmper med at skulle finde husly i en folkevandringstid. Der er indkaldt til borgermøder hvor borgerne vil blive forelagt hvor de mange tilflyttere skal bo. Dette er et ikke et blog-indlæg om de nyankomnes mangel på moral når trænger sig på et land i stor krise. Det er et blog-indlæg om de følgevirkninger borgerne må bære, når pengene til de mange boliger skal findes.

For kommunerne er fanget i det paradoks at de er blevet så store at de ikke længere kan klare sig uden deres store centraladministration. Borte er de tider hvor størstedelen af landets kommuner og sogne kunne klare sig med de folkevalgte og deres cigarkasser. Borte er tider hvor dem der lå sognet til last kunne følges til toget og sendes til København eller en anden verdensdel da de muligheder forelå indtil USA stoppede for yderligere immigration.

Egedal kommune er ikke noget særtilfælde. Egedal kommune har ladet sig besnære til at opføre hvad almindelige borgere vil kalde en slags folkestyrets Versailles.

Men ganske som med Versailles er der også et folk. I dette tilfælde er der de bløde hænder, social- og sundhedshjælpre, skolelærere, pædagoger, tekniske ansatte og ikke mindst borgerne som ikke er en del af hof-livet.

Det er dem som skal betale prisen når kommunen skal ud og finde pengene. Herunder er et læserbrev citeret i forbindelse med en artikel om Egedals udfordringer, men som skrevet i starten af dette blogindlæg: Egedal kommune er blot en af mange.

Det har vist sig være blevet en ulykke for Smørum og Ølstykkes borgere at de blev lagt sammn med Stenløse, der i perioden op til kommunesammenlægningen kæmpede med økomiske problemer og havde et byråd præget af personstridigheder frem for samarbejde på tværs af fløjene.

Prisen skal nu betales af børnene. Det er skolerne der må lægge for. Større klassekvotienter, nedlæggelse af flyverkorps samt nogle af de pædagogstillinger der skal til for at få inklusionen til at fungere.

Egedal kommune er i forvejen kendt for at være en af de kommuner som er hårdest imod sårbare børn. Hvor andre kommuner har valgt at suspendere egenbetaling for handicappede og socialt anbragte børn, er Egedal kendt som klassens hårde hund der aktivt søger i forældrenes journaler år tilbagefor at finde noget som kan tolkes som ansvarspådragende. Er der en sygdom i familien som skulle have advaret forældrene mod at sætte børn i verdenen?

Skolesystemet er i forvejen under pres. Lærerflugten er massiv. Børnene betaler prisen og for at sætte prikken over i’et peger sparekataloget nu på at skolerne skal udpines endnu mere alt imens at kommunens nye centraladministration kan skue ud fra det massive palads der er blevet kommunens nye rådhus.

Måske er det der sparekataloget skulle pege på besparelser frem for at spare på børnene, de syge og de bløde hænder der skulle hjælpe dem.

Kilde:
Kommunens penge skal prioriteres (Sjællandske nyheder)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

When far from home

When you are not home, you are not you

Uddannelse til ingenting

om mit liv efter uddannelse og inden jeg forhåbentlig snart kan stoppe med at arbejde igen

Jack1993's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Sex and Other Four Letter Words...

Stories and Essays seeking Truth through Controversy

Missing TTI Victims Teens

Victimized Teens missing as result of the Troubled Teens Industry

Henrik Hansen's blog

Henrik Hansen's blog on everything and everybody

Søren Hansens blog

It's my life.

Jens Sørensens blog - tanker fra et eksil

Studerende og bitter i en afkrog fjernt fra civilisationen

Little Wordlings

Poetry, Science and other Wordlings

Ude er godt men hjemme er bedst

En side for dem som overvejer at leve og studere i udlandet

birthe1951

Birthe født i 1951 - om mit liv og mine holdninger

Bentes hjemmeblog's Blog

Lidt om vores families liv

Today a child died

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: